Hoʻoulu Iwi a me Bioengineering

Ua lōʻihi ka wehewehe ʻana o PRP ma ke ʻano he plasma autologous i ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka platelets ma mua o ke koko.ʻO ka hana nui o nā platelets ka hana ʻana i kahi plug hemostatic a me ka hoʻoikaika ʻana i ka hana fibrin a me ka clotting koko e pale ai i ke kahe koko.Eia nō naʻe, he ʻāpana koʻikoʻi nō hoʻi lākou o ka pane kūlohelohe kūlohelohe.Paipai lākou i ka maʻi a hoʻololi i ka mumū, hoʻolaha lākou i ka chemotaxis cell a me ka hoʻonui ʻana, a hoʻolaha lākou i ka ho'ōla ʻeha, angiogenesis, a me ka hoʻokumu ʻana o ka iwi.

I loko o nā platelets, ʻo ke kumu nui loa o nā protein huna ʻo ka α-granule.Hiki ke hui pū ʻia nā protein huna i nā ʻohana like ʻole e pili ana i kā lākou hana olaola.ʻO nā mea e like me PDGF, IGF-1, VEGF, a me kekahi mau chemokines a me nā cytokines e makemake i ka ho'ōla ʻana i ka ʻeha a hoʻoikaika i ka angiogenesis i ka launa pū ʻana me nā mea hoʻolaha proangiogenic e like me SDF-1, MMP-1, MMP-2, MMP-9, a me angiopoietin. aia nō.ʻO FGF-2 he kumu mitogenic a me TGF-β1 i ʻike ʻia e hoʻihoʻi i nā cell inflammatory i ka ʻeha. Hoʻoulu ʻo IGF-1 i ka hoʻokumu ʻana o ka matrix. .

ʻO ka proinflammatory mole CD40 ligand i loaʻa ma nā membrane platelet i manaʻoʻiʻo ʻia he hana koʻikoʻi i ka hoʻoulu ʻana i ka angiogenesis ma o ka hoʻolaha ʻana i ka hoʻonui ʻana o ka endothelial cell proliferation.Hoʻohui ʻia ʻo BMP-2, BMP-4, a me BMP-6 e nā megakaryocytes a hoʻokuʻu ʻia e nā platelets i loko o ka acidic hypoxic environment o ka haʻihaʻi iwi.ʻOiaʻiʻo, ua manaʻo ʻia ʻo PRP e hoʻoulu i ka hoʻokaʻawale osteoblastic o nā myoblasts a me nā osteoblasts i mua o BMP-2, BMP-4, BMP-6, a me BMP-7 ma o ka pāʻani ʻana i kahi hana potentiating i ka BMP-dependent osteoblastic differentiation.

prp ohi kokoPRP paipu koko


Ka manawa hoʻouna: Oct-13-2022